MatrasMan | Voor het reinigen van uw matras | De nr.1 van het Noorden | te Groningen

MatrasCleaner (de oorzaakbestrijder!)

Probleem

Uit onderzoek blijkt dat 95% van alle matrassen, oud of nieuwer, is vervuild. Ons matras is immers de plek in huis waar de meeste huisstofmijten voorkomen. We nemen dit even onder de loep:

De uitwerpselen van stof- en huisstofmijten worden bij elke beweging op het matras in de lucht verspreid. Het matras werkt hierbij als een blaasbalg; de schadelijke uitwerpselen dwarrelen rond en komen zo in uw mond, ogen, neus en op uw huid terecht. Deze vervuilende deeltjes zijn zo klein, dat uw laken hier evenveel bescherming tegen biedt als een visnet tegen zand.

De aanwezigheid van huisstofmijten wijst echter niet op ontbrekende hygiëne! Ze zijn er gewoon. En matrassen kunnen nu eenmaal niet gewassen worden. Ze gaan tegenwoordig door de betere kwaliteit ook nog eens 10 tot 20 jaar mee.

Stelt u zich eens voor dat u uw auto, huis, kleding of beddengoed 10 jaar lang niet schoon zou maken! Hoe zou dat er uitzien? We spenderen met z´n allen een derde van ons leven op een matras. Het gaat hier om zeer intensief lichamelijk contact, op een matras dat extreem vervuild is en hiermee potentieel gevaar voor uw gezondheid oplevert. Tijd voor een grondige reiniging.

Oplossing

MatrasManDe meest schadelijke deeltjes op uw matras zijn de uitwerpselen van stof- en huisstofmijten. Deze uitwerpselen vergroten of verergeren de kans op allergieën en astmatische aandoeningen. De vervuilde deeltjes zijn zó klein, dat ze gemakkelijk door een gewone stofzuigerzak heen kunnen.

Gelukkig is er vanaf nu in Nederland een revolutionaire, gepatenteerde methode om uw matras te laten reinigen: de MatrasCleaner. MatrasCleaner is licentiehouder en General Distributor Benelux van POTEMA®, wereldmarktleider op het gebied van matrashygiëne.

Snelle service aan huis
MatrasCleaner elimineert de oorzaak. Uw matras wordt droog en zonder het gebruik van chemicaliën gereinigd. Hierdoor kunt u korte tijd na het reinigen, binnen 20 minuten, al gebruik maken van uw matras. De service wordt bij u aan huis verleend, uw matras kan dus gewoon blijven liggen.

Het reinigen
Allereerst voeren wij een testreiniging uit. Hierbij laten wij u zien wat er uit uw matras komt bij 2 minuten reinigen. Daarnaast voeren wij een ACAREX allergeentest uit. Deze test toont de hoeveelheid allergieverwekkende stoffen in uw matras aan. Zo kunnen wij bepalen of een hoofdreiniging noodzakelijk is. Is een hoofdreiniging van belang, dan hanteren wij de gepatenteerde 4 fasen reiniging.

De 4 fasen

Fase 1
Het krachtige, speciaal ontworpen en draagbare matras-reinigingssysteem produceert hoge frequentietrillingen. Hierdoor worden de uitwerpselen van de matras losgetrild en verpulverd.

Fase 2
Het speciale vacuüm zuigsysteem wordt op de matras geplaatst en vangt alle deeltjes op. De deeltjes worden opgevangen in een stofzak met HEPA filter, die speciaal ontworpen is om 99,97% van alles dat 0.3 micron en groter is vast te houden.

Fase 3
In deze fase wordt u matras behandeld met UVC-licht, die de huisstofmijten, bacteriën, virussen en sporen doden. Deze sterilisatie is geheel vrij van chemicaliën.

Fase 4
Uw matras wordt tenslotte besproeid met MatrasClean-Spray. De MatrasClean-Spray van MatrasCleaner is een unieke spray die direct werkt tegen geur en neutraliseert de allergeenhoudende huisstofmijtuitwerpselen door regelmatig gebruik elke week of om de week. De spray zorgt er ook voor dat het aantal keer dat een matras gereinigd dient te worden wordt verlaagd naar één of twee keer per jaar.

Vraag en Antwoord

De meest gestelde vragen. Klik op de vraag voor het antwoord.

U komt aan huis, in mijn slaapkamer, is dat nu wel zo’n goed idee?
Ja, voor een snelle en efficiënte service is het belangrijk om het matras ter plaatse, in de slaapkamer, te reinigen.

Wij beseffen dat vooral slaapkamers erg privé zijn. Respect en discretie is daarom een vereiste!
Daardoor worden alle dealers en medewerkers van MatrasCleaner vooraf door ons persoonlijk geselecteerd op onder andere betrouwbaarheid, netheid en voorkomen.

Voldoet een kandidaat niet, dan wordt hij/zij dan ook niet in onze organisatie opgenomen. Alleen op deze manier kunnen wij immers garanderen dat uw privacy gerespecteerd wordt.

Dat deze methode werkt is duidelijk: Duizenden klanten gingen u voor en bevelen ons aan bij familie en vrienden.

U komt aan huis, dat is zeker wel duur?
Integendeel! Doordat we met regionale vertegenwoordigers werken, kost de professionele reiniging van uw matras minder dan 1 avondje naar een restaurant!
Hieronder vindt u ons prijzenoverzicht:
Kinderbedmatras € 32,50
Eenpersoonsmatras € 37,50
Tweepersoons matras € 62,50

Topdekmatras eenpersoons € 32,50
Topdekmatras tweepersoons € 52,50

Voor de zakelijke markt gelden andere prijzen. Klik hier voor meer informatie.

Hoe vaak moet mijn matras gereinigd worden?
Uw matras kan het beste 1 of 2 keer per jaar door ons worden gereinigd. Dit is afhankelijk van een aantal factoren als vochtigheid in huis, individuele behoefte, de aanwezigheid van huisdieren, het gebruik van een elektrische deken en het wel of niet regelmatig gebruiken van MatrasClean-Spray.

De frequentie van het reinigen hangt ook af van de uitslag van onze Acarex allergeentest; een volledig onafhankelijke en wereldwijd erkende maatstaf. De Acarex test is een onderdeel van onze testreiniging en toont de hoeveelheid allergieverwekkende stoffen in uw matras aan.

U bent natuurlijk niet verplicht om direct na de eerste reiniging al een nieuwe afspraak te maken. Wij nemen automatisch na 6 of 12 maanden contact met u op om te zien wat u het beste uitkomt!

Waarom kan ik mijn matras niet gewoon stofzuigen?
De gangbare stofzuiger is niet krachtig genoeg voor een diepe reiniging van het matras. Het zuigt het vuil alleen maar dichter tegen de bovenkant van het matras aan, waar het zich ophoopt. Dit maakt de symptomen juist erger.

MatrasCleaner hanteert een systeem met een speciale techniek, waar een gewone stofzuiger niet over beschikt.
Zo doodt het MatrasCleaner systeem de overgebleven huisstofmijten, bacteriën en sporen met UVC-licht. Ook zorgt het ervoor dat de uitwerpselen van de huisstofmijt worden losgetrild, verpulverd en er uitgezogen. Het speciale HEPA filter houdt deze fijne deeltjes tenslotte tegen. Dit kan een gewone stofzuigerzak niet!
Ik gebruik een anti-huisstofmijthoes over mijn matras. Heb ik de matrasreiniging dan nog wel nodig ?
Bij het aanbrengen van de hoes is het belangrijk dat dit gebeurt op een geheel schoon of door de MatrasCleaner gereinigd matras.

Gebeurt dit niet, dan vermenigvuldigen de huisstofmijten zich binnen in het matras. Ze worden door de hoes tijdelijk afgesloten van de buitenwereld. Zodra de hoes verwijderd wordt om gewassen te worden (elke week, is het advies) komen er zoveel stof en huisstofmijtuitwerpselen vrij, dat dit een allergische reactie kan veroorzaken.

Daarnaast zorgt een anti-huisstofmijthoes ervoor dat een matras niet voldoende kan ademen en er een broeierig gevoel ontstaat tijdens de slaap.

TIP: wees consequent in het gebruik van een anti-huisstofmijthoes.
Besef dat wanneer u enkele nachten zonder hoes slaapt (bijvoorbeeld omdat het gewassen moet worden), het matras tijdens die dagen zodanig wordt ‘besmet’ dat het gebruik van de hoes geen enkele zin meer heeft!

Welke matras en hoes kan ik het beste kiezen? Latex, boxspring, Bonell, Nasa, Tempur etc.
Kies altijd een matras dat u het beste ligcomfort geeft, onafhankelijk van het type en de ‘huisstofmijtgevoeligheid’ van het materiaal. Vergeet de goedkopere matrashoezen, deze werken meestal niet. De duurdere hoezen beschermen meestal wel afdoende maar bieden weinig comfort. Ze voelen vaak als plastic aan en voeren transpiratievocht slecht af.

U kiest voor het meest comfortabele matras en dan laat u de bestrijding van huismijt aan ons over!

Geneest de reiniging van mijn matras mijn allergie of astma?
Nee, de reiniging van uw matras zal uw allergie of astma niet genezen maar kan wel de intensiteit en frequentie van allergische reacties verminderen.
De meeste mensen met een allergische aandoening of astma ondervinden ‘s nachts behoorlijke verlichting van hun klachten na een matrasreiniging.

Werkt het ook op een oud matras?
Ja, onze methode werkt op zowel nieuwe als oude matrassen, voor iedereen.
Het resultaat van de behandeling is dat de biologische veroudering van uw matras wordt stopgezet.
Onze methode werkt dus niet alleen, u zult zelfs aangenaam verrast zijn wanneer u ontdekt dat u uw matras nog een paar jaar extra kan gebruiken!

Ik heb een matras van 1 jaar oud. Is het nodig om deze ook te reinigen?
Ja. In een jaar tijd beschikt een onbehandeld matras vaak al over een weelderige populatie huisstofmijten, hun uitwerpselen, stof en een halve kilo huidschilfers.
Het is verstandig om uw matras minimaal 1 keer per jaar te laten reinigen.

Ik heb een latexmatras, moet deze ook gereinigd worden?
Ja, ook latexmatrassen dienen te worden gereinigd. Uit onderzoek is gebleken dat huisstofmijten zich in alle matrassoorten bevinden, zelfs in de relatief dunne toplaag op uw waterbed!

Heeft het zin om mijn matras te reinigen als mijn gordijnen, tapijt en kussen niet gereinigd zijn?
Ja, gordijnen, tapijt en kussens kunt u namelijk zelf goed huisstofmijtvrij houden:
Gordijnen kunnen meestal worden gewassen. Bovendien is de stof dun en vallen de meeste uitwerpselen van de huisstofmijten daardoor naar beneden, op de grond. De gordijnen worden bij het open- en dichtmaken als het ware uitgeklopt. Verder zorgen de hoeveelheid licht en het gebrek aan vocht niet echt voor de ideale leefomgeving voor de huisstofmijt.
Tapijten worden over het algemeen wekelijks gestofzuigd en hoopt het vuil zich hiermee niet snel op.
Voor kussens geldt ook dat ze meestal kunnen worden gewassen in de wasmachine.
En als ze in de vriezer passen dan is 24 uur genoeg om de huisstofmijt te doden.
90% Van de populatie huisstofmijten in huis leeft in de aanwezige matrassen. De overige 10% leeft daarbuiten. De hoeveelheid huisstofmijt in uw gordijnen, kussens, tapijten etc. is dus minimaal in vergelijking met uw matras.
Om de aanwas op deze objecten te verminderen kunt u ze inspuiten met MatrasClean-Spray.

Blijf ik met de rommel achter nadat u geweest bent?
Nee, onze reiniging creëert geen stof of ander afval. Daarnaast laten we de kamer achter zoals het was voordat we binnenkwamen.
Het enige wat u moet doen is zelf uw bed weer opmaken, aangezien de MatrasClean-Spray die wij gebruiken nog ongeveer 15 minuten moet drogen.

Zijn de UVC-licht schadelijk voor mens en dier?
Nee, UVC doodt alleen eencellige organismen als bacteriën, schimmels en sporen.
UVC licht wordt veel gebruikt in de medische wereld om te ontsmetten en verder in opslagruimten waar bacteriegevoelige artikelen opgeslagen liggen, zoals fruit.
UVC licht is een voor mens en huisdier totaal onschadelijke desinfectie methode.

Verwijdert u ook de vlekken van de matrassen?
Nee, wij verwijderen géén vlekken.
Aangezien de meeste vlekken in matrassen oud zijn, vaak reeds eerder zijn behandeld en een hoge zuurgraad bevatten (vezelverkleuring door transpiratie, urine) kunnen wij geen garantie geven dat de vlekken daadwerkelijk zullen verdwijnen.
U kunt zelf proberen om nieuwe vlekken te verwijderen met onze MatrasClean-Spray. U besproeit de vlekken gelijkmatig en dept vervolgens de vlek met een handdoek van buiten naar binnen af.
MatrasCleaner geeft het matras een dieptereiniging, waarbij alle vervuilende en schadelijke elementen (huismijt, bacteriën) verwijderd worden. Eventuele verkleuring zal blijven.
Vindt u deze verkleuring echt storend dan kunt u een matrasvernieuwer aanbrengen. Een matrasvernieuwer kost ongeveer 25 euro (afhankelijk van het formaat) waarna uw matras er weer als nieuw uitziet.

Gerelateerde Artikelen

 

>> MatrasMan in Dagblad v/h Noorden

>> Hotelbed smeriger dan wc

>> Vakantiehuisjes vaak supersmerig

>> Hotelkamers-tegen-allergie-in-Eindhoven

>> Spits toerist wil allergie vrije hotels

>> VS allergie kamers